Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Anunțul făcut de reprezentanții Patriarhiei Române

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Anunțul făcut de reprezentanții Patriarhiei Române

Pe 19 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă în acest an, cel mai probabil vor privi slujba de acasă, din fața televizoarelor.

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Anunțul făcut de reprezentanții Patriarhiei Române
27 Mar 2020   •   17:19

Slujba de Înviere din acest an, ca parte a Sărbătorilor Pascale și unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul ortodox, va fi oficiată cel mai probabil de preoți, în biserici, fără participarea enoriașilor, au precizat reprezentanții Patriarhiei Române pentru Transilvania Reporter.

Potrivit Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal, în cazul în care autoritățile nu vor veni cu noi ordonanțe, preoții vor sluji slujba de Înviere în biserici, conform situației de acum, mai exact conform Ordonanţei militare nr. 1 din 17 martie 2020 şi a Ordonanţei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit măsuri succesive privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire a cetăţenilor, ceea ce afectează și viața religioasă publică a credincioşilor.

×
Subiecte în articol: Patriarhia Romana slujba de inviere
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close