Antena 3 CNN Actualitate Religie Cultul Martorii lui Iehova ar putea fi interzis în Rusia. Acuzațiile sunt extrem de grave!

Cultul Martorii lui Iehova ar putea fi interzis în Rusia. Acuzațiile sunt extrem de grave!

Cultul Martorii lui Iehova ar putea fi interzis în Rusia. Acuzațiile sunt extrem de grave!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Mar 2017   •   19:03

Ministerul rus al Justiţiei a decis joi suspendarea activităţii organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia, în aşteptarea sentinţei Curţii Supreme, care va decide pe 5 aprilie dacă această organizaţie va fi scoasă în afara legii, transmite agenţia EFE. 

Într-un comunicat emis de Ministerul Justiţiei se menţionează că 'Martorii lui Iehova' a fost inclusă pe lista organizaţiilor extremiste. 

Interzicerea ei este dată ca sigură, având în vedere că instanţa supremă a Rusiei a validat deja decizii de încetare a activităţii acestui cult în mai multe regiuni şi oraşe. 

Întrebat despre hotărârea de joi a Ministerului rus al Justiţiei, un reprezentant local al Martorilor lui Iehova, Ivan Belenko, a susţinut că astfel va fi îngrădită libertatea religioasă pentru cei circa 175.000 de adepţi ai acestei comunităţi în Rusia. 

În toate procesele intentate împotriva acestei organizaţii, autorităţile ruse au acuzat-o pentru difuzarea unei literaturi religioase cu caracter extremist. În replică, reprezentantul organizaţiei mai sus menţionat afirmă că includerea unor publicaţii pe lista neagră s-a făcut 'pe baza unor opinii emise de experţi falşi şi a sentinţelor judiciare dictate împotriva credincioşilor'.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close