Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Doboş: Ne rugăm la Dumnezeu, dar nu facem din El un idol, nu aşteptăm totul de la El, să nu fim superstiţioşi, avem responsabilităţi

Preotul Doboş: Ne rugăm la Dumnezeu, dar nu facem din El un idol, nu aşteptăm totul de la El, să nu fim superstiţioşi, avem responsabilităţi

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preotul Francisc Doboş, a făcut un apel la credincioşi, în plină pandemie de coronavirus, să ne rugăm la Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, să fim responsabili şi să nu aşteptăm totul de la El.

Preotul Doboş: Ne rugăm la Dumnezeu, dar nu facem din El un idol, nu aşteptăm totul de la El, să nu fim superstiţioşi, avem responsabilităţi
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    28 Mar 2020   •   10:59

"Noi ne rugăm zilnic, nu doar Biserica catolică se roagă, ci toţi cei care credem în Dumnezeu. Ne rugăm şi implorăm de la Dumnezeu un semn, o minune, dar, în acelaşi timp, nu aşteptăm totul de la Dumnezeu. Adică avem responsabilităţile noastre, nu trăim într-o lume superstiţioasă, nu facem din Dumnezeu un idol. 

Ne rugăm ca Dumnezeu să-i lumineze pe oameni, pe oamenii de ştiinţă ca să găsească o soluţie la acest virus, să ne scape Dumnezeu de acest virus prin oamenii care studiază şi care găsesc soluţii concrete. 

În acelaşi timp, Dumnezeu ne pune şi pe noi să fim prudenţi", a spus părintele Francisc Doboş, sâmbătă, la Antena 3, făcând referire la faptul că trebuie să stăm în case în această perioadă pentru a preveni astfel răspândirea virusului.

Coronavirus, în România

Potrivit ultimului anunţ la Grupului de Comunicare Strategică, în România sunt 1.292 de cazuri confirmate până în prezent, 263 fiind doar în ultimele 24 de ore.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

26 de români morți, alți 24 în stare critică - ultimul bilanț de coronavirus în România.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Preotul Doboş: Ne rugăm la Dumnezeu, dar nu aşteptăm totul de la El, să nu fim superstiţioşi, avem responsabilităţi

×
Subiecte în articol: Francisc Doboș coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close