Antena 3 CNN Actualitate Religie Începe postul Crăciunului 2023. Sfaturi prețioase de la preotul Gabriel Cazacu: ”Aceasta este esența postului”

Începe postul Crăciunului 2023. Sfaturi prețioase de la preotul Gabriel Cazacu: ”Aceasta este esența postului”

Mâine începe postul Crăciunului 2023. Urmează 40 de zile de smerenie şi curățire. Despre ce trebuie să facem pentru a ne fi mai uşor în perioada de post, dar şi despre cele mai importante reguli care trebuie respectate a vorbit la Amtena3 CNN părintele Gabriel Cazacu, de la Mănăstirea Caşin din București. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   09:41

"Lăsatul Secului înseamnă o reuniune de familie care îi cuprinde pe cei pe care i-am cununat şi botezat. Ne cere iertare pentru cele rele făcute şi merge spre acest urcuş binecuvântat al postului, împacați cu aproapele nostru. Acum terminăm toate cele de dulce din frigider, facem curățenie. Postul este o perioadă de bucurie, de binecuvântare.

În perioada postului ne mai împovărăm trupul cu mâncare greu de digerat. În această perioadă ne rugăm mai mult mergem la biserică, la duhovnic pentru a ne spovedi şi împărtăși. Postul trebuie îmbinat cu fapta bună, cu smerenia şi bucuria de a dărui. Aceasta este esența postului. 

Acest post este o prefigurarea a postului pe care Moise l-a ţinut în muntele Sinai timp de 40 de zile. Este un post pe care îl ţinem pentru a pregăti ieslea inimii noastre pentru nașterea pruncului Iisus, care se va naşte peste 40 de zile. 

Citeşte şi: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului în 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă în această zi 

Este o perioadă de regăsire, de echilibru. Nu este un post greu de ținut. Sunt 17 zile de dezlegare la pește, a declarat  părintele Gabriel Cazacu", de la Mănăstirea Caşin din București.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close