Antena 3 CNN Actualitate Religie Preot: Depresia este un duh. De aceea medicii nu-i găsesc leac

Preot: Depresia este un duh. De aceea medicii nu-i găsesc leac

Preot: Depresia este un duh. De aceea medicii nu-i găsesc leac
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Iul 2017   •   21:51

Depresia este un duh. De aceea medicii nu-i găsesc leac și oricâte dovezi i-ai aduce, nu se lasă convins, susține părintele Savatie Baştovoi.

Despre acest duh scrie și prorocul David în psalmul 90: este „dracul cel de miază-zi”. Redactorii moderni, atinși probabil de același duh, au diortosit în „molima ce bântuie întru amiază”. „Duhul amiezii”, această fiară pierzătoare, este dulceagă și linge pe cei leneși, până îi înghite cu totul, dacă nu ne întoarcem sub acoperământul Celui Preaînalt, scrie orodoxia.me.

„Depresia este o relaţie nepotrivită, neadecvată cu viaţa. Interacţiuni, schimb. Viaţa ne vorbeşte şi noi vorbim vieţii. Viaţa ne pune întrebări şi noi îi dăm răspunsuri. Noi punem întrebări şi ea ne dă răspunsuri. La o persoană depresivă, acest schimb eu-viaţă, nu se realizează. Viaţa este asemenea curgerii apei. O persoană depresivă are oprită această curgere normală a apei. E un blocaj, o oprelişte. Se întâmplă ceva acolo. Omul depresiv caută să dea un sens vieţii, dar privind spre puseurile interioare nu sunt binevăzute. Se uită la tradiţiile spirituale şi nu îi mai vorbesc, nu îi mai spun nimic. Şi atunci negăsind nici un reper şi nici un sens, cade în depresie. Soluţii false sau incomplete. Ascunderea simţămintelor. Avem măşti, ne ascundem impecabil. Mai nou se ascunde depresia şi în spatele diplomelor universitare, în spatele erudiţiei noastre, în spatele şcolilor pe care le tot facem, apoi le întrerupem şi luăm altele la rând. Se mai ascunde şi în spatele unui serviciu la care stăm peste program, al unor afaceri pe care nu le ducem la bun sfârşit. Ascundem depresia în spatele oricărui lucru şi oricărei activităţi. Iar dacă nu e tratată, vindecată, depresia va rămâne acolo în interior, mocnind ca un vulcan ce, la un moment dat, va erupe. Ne va distruge pe noi şi va distruge pe cei din jurul nostru. Perioadă de doliu. Doi din zece români au probleme psihice şi unu din zece are depresie, se arată în cel mai recent studiu în domeniu. Mai grav este că depresia îi împinge pe mulţi să se sinucidă. 3000 de sinucideri pe an, iar din acestea 70% erau depresivi”.

×
Subiecte în articol: preot diavol
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close