Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

De Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena, pe 21 mai, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune pentru sănătate a sfinţilor, despre care se spune că vindecă şi cele mai grele boli.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2022   •   09:45

Calendar ortodox 21 mai 2022. Creştinii ortodocşi îi serbează pe Sfinţii Constantin şi Elena, datorită cărora creştinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise şi duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman, perioada în care au domnit fiind cunoscută ca "Epoca de aur".

În ziua de 21 mai, în calendarul popular este o sărbătoare a păsărilor de pădure, numită Constandinu Puilor sau Constantin Graur. Se crede că în această zi, păsările îşi învaţă puii să zboare.

În această zi, era interzis să se muncească iar, prin odihna de la muncile câmpului, se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări.

Ziua de Constandinu Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul. În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se usucă.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate către Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena

"Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!"

×
Subiecte în articol: rugaciune calendar ortodox
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close