Antena 3 Actualitate Religie TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Ce nu ai voie să faci pe 29 august

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Ce nu ai voie să faci pe 29 august

de M.Z.    |    29 Aug 2017   •   09:38
TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Ce nu ai voie să faci pe 29 august

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătorită de către Biserica Ortodoxă în fiecare an la data de 29 august.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Sf. Ioan de Toamnă (Sf. Ioan cap tăiat) aduce mai multe interdicții asupra tăiatului fructelor și legumelor ce au formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat. De aceea se postește, nu se mănâncă poamă roșie și curechi roșii, nici fiertură și nu se mănâncă din blid.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De asemenea, în această zi nu se taie nimic cu cuțitul, ci totul se rupe cu mâna. Nu se mănâncă varză, căci Sfântului Ioan de șapte ori i-au tăiat capul pe varză și iar a înviat. Nu e bine să se mănânce fructe rotunde, care seamănă cu un cap (mere, pere, nuci, căpățâni de usturoi) sau cu o cruce (nuci, pepene), nu se bea vin roșu, nu se mănâncă fructe sau legume roșii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close