Antena 3 CNN Actualitate Relu Fenechiu: Avionul prezidenţial costă 7 milioane de euro. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al lui Băsescu

Relu Fenechiu: Avionul prezidenţial costă 7 milioane de euro. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al lui Băsescu

Relu Fenechiu: Avionul prezidenţial costă 7 milioane de euro. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al lui Băsescu
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    22 Mar 2013   •   22:46

Relu Fenechiu, ministrul care îl scoate din fire pe preşedintele Traian Băsescu, a răspuns invitaţiei lui Victor Ciutacu, vineri seară, la emisiunea "Vorbe Grele".

Ministrul Transporturilor a vorbit despe aeronava prezidenţială şi despre sumele necesare întreţinerii acesteia.

"Acel avion ne cotă 7 milioane de euro, numai întreţinerea lui. În afara acestor bani, există costurile de operare(...). Costurile de operare sunt plătite de Administraţia Prezidenţială(...). Sunt nişte avioane vechi, care necesită echipă specială de întreţinere numai pentru acest tip de avion, şi datorită faptului că sunt scoase din fabricaţie este această sumă atât de mare(...). Aceste sume ar trebui suportate, prin protocol, de către Guvern, dar anul trecut Guvernul nu a virat banii către Tarom şi de aici a început de fapt această discuţie", a spus ministrul Fenechiu.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii "Vorbe Grele" şi a făcut câteva precizări referitoare la aeronava prezindenţială.

"Nu este vorba de 7 milioane de euro, e vorba de între 4 şi 7 milioane de dolari. Nu e vorba de cheltuieli anuale, ci e vorba de cheltuieli care se fac odată la 5 sau 7 ani. Nu e vorba de cheltuieli cu zborul preşedintelui, sau de mentenanţa aeronavei, ci este vorba despre cheltuielile cu revizia tehnică. O revizie tehnică se face odată la 5-7 ani. Nu e vorba despre un singur avion, e vorba despre două avioane, amândouă din flota TAROM. Primul este acela pe care TAROM l-a pus la dispoziţia preşedintelui în ultimul timp, iar al doilea este aeronava Carpaţi, pe care a folosit-o preşedinţia României şi pe vremea mandatului domnului preşedinte Iliescu. Sunt o sumedenie de afirmaţii făcute total departe de adevăr, care până acum au ajuns să dezinformeze publicul legat de acest subiect", a spus Bogdan Oprea, vineri seară, la Antena 3.


Potrivit ministrului Transporturilor, astăzi, se poartă negocieri între TAROM şi preşedinţie şi pentru a se găsi o soluţie mai ieftină şi mai sigură.

Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii "Vorbe grele".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close