Antena 3 CNN Actualitate Reportaj cu camera ascunsă! Toaletele de pe litoral, focare de infecţie

Reportaj cu camera ascunsă! Toaletele de pe litoral, focare de infecţie

În plină pandemie, când autorităţile îndeamnă populaţia să se spele cât mai des pe mâini, pe litoralul românesc turiştii nu au acces nici măcar la toalete decente. Pe plajă, grupurile sanitare sunt o raritate, iar cele existente sunt de o mizerie de nedescris. ''Cetăţeanul C'' a vizitat două dintre cele mai aglomerate staţiuni: Vama Veche şi Eforie.

Reportaj cu camera ascunsă! Toaletele de pe litoral, focare de infecţie
de Cristi Popovici    |    15 Iul 2020   •   22:30

Vama Veche este staţiunea contrastelor. Avem marea de un albastru smarald de vis, fete frumoase şi atmosferă de vacanţă peste tot unde întorci privirea.

Peisajul este unul de poveste, însă totul dispare câd vrei să foloseşti o toaletă publică.

Pe toată plaja sunt amplasate mai multe containere transformate în toalete. Doar câteva sunt funcţionale şi le poţi folosi doar dacă dai de băiatul care ţine cheia.

Vama Veche este una dintre staţiunile cele mai aglomerate de pe litoral. Peste 15.000 de turişti vin aici în fiecare weekend lu sunt întâmpinaţi cu imagini deprimante.

''În jur, peturi, sticle, gunoaie, ambalaje, pahare, mărăcini, bătaie de joc'', spune Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Spaţiul verde din Vamă se transformă în toaletă pentru turişti

În caz de urgenţă, turiştii strâng din dinţi şi merg până în cameră la cazare, unde sunt condiţii civilizate. Din acest punct de vedere, plaja oferă doar o singură opţiune decentă pentru 2 lei de persoană.

La fel ca în Vama Veche, şi Eforie suferă la capitolul igienă. Pe plajă am găsit cu greu o toaletă mică de 1 metru pe 1 metru, probabil asamblată într-o zi, de un meşter iscusit.

Pandemia de coronavirus ar fi trebuit să determine autorităţile locale să amenajeze grupuri sanitare în toate staţiunile

Cum restaurantele de pe întreg litoralul sunt închise, găsirea unei toalete curate, reprezintă o adevărată provocare.

Amenzile pe care Direcţia de Sănătate Publică le poate da Primăriilor pentru lipsa grupurilor sanitare este ridicol de mică, între 2.000 şi 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Cetățeanul C toalete litoral focare
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close