Antena 3 CNN Actualitate Restricțiile din Argeș, preluate în Capitală. Coșurile de mână ar putea fi interzise în magazine

Restricțiile din Argeș, preluate în Capitală. Coșurile de mână ar putea fi interzise în magazine

Măsuri tot mai drastice se anunță în aceste zile. Dacă în Gorj se interzic colindătorii, în Capitală se va aplica modelul de la Argeș. Interzicea coșurilor de mână și limitarea numărului cărucioarelor de cumpături.

Restricțiile din Argeș, preluate în Capitală. Coșurile de mână ar putea fi interzise în magazine
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    09 Dec 2020   •   15:50

Restricțiile impuse de autorități pentru Sărbătorile din acest an schimbă tradițiile.

Dacă în Gorj a fost interzis colindatul iar reunile de familie de Crăciun se cer a fi cât mai restrânse, unul dintre cele mai îndrăgite obiceiuri de Crăciun, colindătorii nu vor mai fi umbla din casă în casă pentru a le face oamenilor urări.

În Capitală se va aplica modelul de la Argeş, iar coşurile de mână nu se vor mai folosi de clienţii magazinelor, iar cărucioarele de cumpărături vor fi limitate. 

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre restricţiile care au fost luate în Argeş.

''Valul doi ne-a lovit pe noi în Argeş puţin mai târziu, faţă de alte judeţe, pentru că noi am avut încă din vară nişte măsuri foarte dure care au fost în vigoare în toată această perioadă. Cea mai importantă măsură a fost purtarea obligatorie a măştii de protecţie, în toate spaţiile închise sau deschise.

Dar, în această perioadă, şi judeţul Argeş are o rată de infectare, care din păcate este într-o uşoară creştere, chiar dacă acum, în ultima perioadă ne-am stabilizat, ba chiar avem o mică scădere. Trebuie să ne gândim la măsuri care să vizeze cauzele infectării şi care să meargă şi pe ideea de prevenţie.

Nu putem doar să stăm să aşteptăm, să vedem cum creşte rata de infectare. Trebuie să venim cu măsuri proactive'', a spus Emanuel Soare, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: restricţii Argeş Capitală cosuri magazine
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close