Reţea specializată în fraude cu instrumente de plată electronice, reţinută la Piteşti

10 Dec 2009   •   22:03
Reţea specializată în fraude cu instrumente de plată electronice, reţinută la Piteşti

Opt persoane au fost reţinute de ofiţerii de la crimă organizată din Piteşti. Aceştia fac parte dintr-o reţea specializată în fraude cu instrumente de plată electronice. Reţeaua era formată din mai mulţi tineri argeşeni şi acţiona în Cehia şi Ungaria.

Cei opt lucrau după o metodă simplă. Instalau la bancomate aparate de clonat cardurile, după care le era foarte simplu să fure banii. De obicei, supravegheau bancomatele din zonele aglomerate ale principalelor oraşe din Ungaria sau Cehia. Ofiţerii de la crimă organizată au intrat pe fir şi au aflat că cei opt urmau să plece din ţară aşa că le-au oprit maşinile în trafic şi i-au reţinut.

Capii reţelei erau deja obişnuiţi cu procedurile. Poliţiştii i-au mai trimis o dată după gratii sub aceleaşi acuzaţii dar au fost eliberaţi. Cei opt suspecţi au vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, şase dintre ei fiind din Piteşti, unul din Braşov şi unul din comuna Vităneşti, judeţul Olt. Aceştia au fost reţinuţi pentru douăzeci şi patru de ore şi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Antena 3

x close