Antena 3 CNN Actualitate Lista revendicărilor sindicaliştilor Metrorex: Să ne asigure că nu taie salariile. Oprirea nu are legătură cu magazinele

Lista revendicărilor sindicaliştilor Metrorex: Să ne asigure că nu taie salariile. Oprirea nu are legătură cu magazinele

Unul din sindicaliştii Metrorex a vorbit, vineri, despre cerinţele lor şi a precizat că nu ies din subteran până când directorul instituţiei nu va veni să vorbească cu ei.

Lista revendicărilor sindicaliştilor Metrorex: Să ne asigure că nu taie salariile. Oprirea nu are legătură cu magazinele
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   11:59

Dan Vasile, revizor tehnic de la depou, acuză o lipsă totală de dialog, inclusiv cu Ministerul Transporturilor şi anunţă că acest protest nu are nicio legătură cu spaţiile comerciale din interior, decizia de care s-a vorbit ieri.

Ei vor promisiunea că salariile nu vor scădea şi dialog.

"În această dimineaţă, lucrătorii din metrou au decis oprirea voluntară a lucrurilor. Avem mai multe revendicări către domnul ministru.

Domnule ministru, oprirea voluntară a lucrurilor la metrou în dimineaţa zilei de astăzi s-a întâmplat din următoarele motive:

Sindicalist: Se fac disponibilizări şi s-a solicitat reducerea salariilor cu 25%

- 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi şi au fost reangajaţi. Se pare că doar o parte au mai acceptat.

- Se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou

- S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%

Sindicalist: Nu vrem ca multinaţionalele să preia conducerea metroului

- În metrou este o lipsă totală de dialog social cu organele competente, cu Ministerul Transporturilor, director, iar această oprire voluntară a lucrurilor e lucrul cel mai important pe care trebuie să-l înţeleagă opinia publică

- Nu are nicio legătură cu spaţiile comerciale de la metrou

- Şi o ultimă revendicare: nu dorim ca multinaţionalele sau corporaţiile să preia conducerea metroului", a spus Dan Vasile, revizor tehnic în cadrul depoului.

În plus, acesta a cerut dialog cu directorul şi ca acesta "să se angajeze că nu se fac disponibilizări, că nu se taie salariile şi veniturile salariaţilor, iar sindicatul să asigure protecţia socială a oamenilor".

Decizia sindicaliştilor, după ce Metrorex a cerut eliberarea spaţiilor comerciale până pe 2 aprilie

Mii de bucureşteni sunt revoltaţi, vineri, că nu pot ajunge la muncă din cauza protestelor sindicaliştilor. Aceştia nu sunt lăsaţi să intre şi stau afară, cu speranţa că trenurile o să pornească în curând.

Mai mult, intrările de la metrou care sunt folosite şi ca pasaje pietonale sunt închise, iar oamenii sunt nevoiţi să traverseze strada prin locuri nepermise. Alţii trebuie să ocolească întreaga Piaţa Victorie ca să ajungă unde au nevoie. 

Sindicaliştii de la metrou amenințau că 10 trenuri vor fi scoase din circulaţie de pe Magistrala 2, cea mai aglomerată a metroului bucureştean. 

Ameninţarea vine după ce conducerea Metrorex a cerut eliberarea spatiilor comerciale până pe 2 aprilie. 

Retragerea garniturilor ar însemna un interval mai mare între trenuri și implicit o aglomerație uriașă la orele de vârf.

Ministrul Transporturilor, despre greva de la metrou: O acțiune ilegală

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că greva de vineri dimineaţă de la Metrorex este "o acţiune ilegală" ce dă peste cap viaţa unui oraş întreg.

"O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii", spune ministrul Cătălin Drulă.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close