Antena 3 CNN Actualitate Revoluţia din 1989, comemorată în Bucureşti

Revoluţia din 1989, comemorată în Bucureşti

Revoluţia din 1989, comemorată în Bucureşti
Sursa foto: 1989
22 Dec 2009   •   11:48

Peste 100 de persoane au participat luni seară la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei din 1989. Şi în timpul zilei au avut loc manifestări dedicate evenimentului de acum 20 de ani în Piaţa Universităţii dar şi la cimitirul Eroilor Revoluţiei.

Revoluţionarii veniţi în Piaţa Universităţii au refăcut baricada ridicată în ziua de 21 decembrie. Printre ei erau şi tineri care la Revoluţie erau mult prea mici pentru a întelege ce se petrece. ?La doi ani cât aveam atunci nu am ce să spun acum. Imaginile fac mai mult decât cuvintele pe care le ştiam înainte?, explică unul dintre tineri.

?Sunt foarte atasat de ce s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22, pentru că oamenii care au murit aici, la baricadă, sunt cei care nu au gustat din libertatea pe care am avut-o noi. Au murit la cateva ore de libertate. Îmi pare foarte rău de acest lucru. Ei s-au sacrificat şi nu au gustat din libertate?, spune Paul Cozighian, participant la manifestările din Capitală.

Şi demnitarii au marcat împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din 1989 printr-o şedinţă solemnă la Parlament. La eveniment a participat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Revolutia romana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close