Antena 3 CNN Actualitate Rezervaţia naturală din Delta Dunării, mistuită de flăcări. Peste zece hectare au ars în Histria

Rezervaţia naturală din Delta Dunării, mistuită de flăcări. Peste zece hectare au ars în Histria

Rezervaţia naturală din Delta Dunării, mistuită de flăcări. Peste zece hectare au ars în Histria
de O.P.    |    06 Noi 2012   •   05:43

Flăcări înalte de câţiva metri au cuprins rezervaţia biosferei Delta Dunării şi peste zece de hectare de vegetaţie uscată au ars la Histria. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de o autospecială care a rămas împotmolită în noroi.Abia patru ore mai târziu, focul a fost stins. Anchetatorii cred ca este posibil ca incendiul să fi fost provocat intenţionat.

Focul a izbucnit cu puţin înainte de lăsarea întunericului. Câţiva localnici au vazut flăcările şi au sunat la 112. Cu fiecare oră care trecea, misiunea pompierilor devenea din ce în ce mai dificilă. Flăcările se extindeau din cauza vântului.

 Şi nu a fost singura problema a pompierilor. Una dintre maşinile de intervenţie a rămas împotmolită în noroi. Timp de patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările,  ajutaţi de localnici.

Mai bine de 10 hectare de teren au fost distruse de incendiu. Astazi, pompierii vor merge din nou in zona, pentru a evalua pagubele şi a stabili cauza incendiului. Nu exclud varianta ca focul să fi fost pus de vreunul dintre localnici.






×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close