Antena 3 CNN Actualitate Rezultat al negocierilor? Comisia parlamentară a votat împotriva urmăririi penale a lui Adrian Năstase

Rezultat al negocierilor? Comisia parlamentară a votat împotriva urmăririi penale a lui Adrian Năstase

Rezultat al negocierilor? Comisia parlamentară a votat împotriva urmăririi penale a lui Adrian Năstase
09 Dec 2008   •   12:08

În aceeaşi zi în care politicienii încercau să stabilească o formulă de formare a unei majorităţi parlamentare, deputaţii din comisia juridică au votat pentru a recomanda Camerei ca Adrian Năstase să nu fie urmărit penal în două dintre dosarele DNA. Deputaţii PSD, PC, PNL , UDMR şi ai minorităţilor naţionale s-au pronunţat împotriva punerii lui Adrian Năstase la dispoziţia justiţiei, în timp ce Daniel Buda şi Petre Ungureanu de la PD-L au votat pentru, scrie Cotidianul.
Oricum raportul Comisiei este orientativ şi nu obligatoriu, iar votarea în plen nici măcar nu o va face actualul parlament, ci cel ales la 30 noiembrie. Cu toate acestea modalitatea de vot va fi diferită. Nu mai sunt necesare două treimi din voturile parlamentarilor, ci doar jumătate plus unu dintre cei prezenţi, cu un covorum de şedinţă de 168 deputaţi.
Şedinţa comisiei în care s-a hotărât acordarea votului nefavorabil pentru urmărirea penală a fost ultima din această legislatură şi s-a desfăşurat într-o discreţie totală.
Fostul premier Adrian Năstase este cercetat de DNA în patru dosare penale, dintre care două au fost pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cele două dosare au fost restituite procurorilor pentru refacerea urmăririi penale după ce Curtea Constituţională a decis este necesar avizul începerii acesteia şi pentru foştii miniştri, nu doar pentru cei în funcţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close