Antena 3 CNN Actualitate Rezultate dezastruoase la examenul de Bacalaureat de toamnă

Rezultate dezastruoase la examenul de Bacalaureat de toamnă

Rezultate dezastruoase la examenul de Bacalaureat de toamnă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Sep 2012   •   09:55

S-au afişat rezultatele pentru examenul de Bacalaureat de toamnă. Cele mai multe note de trecere sunt între 6 şi 7.

Tot duminică, între orele 16,00 şi 20,00, vor putea fi depuse contestaţiile care vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie.
  
Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face miercuri, 5 septembrie.

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului desfăşurată în Capitală a fost de 18,52%, aproape egală cu cea de anul trecut (17,82%), au precizat duminică reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), după centralizarea rezultatelor.

Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Cluj, de 22,8%, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, care a fost de 20,62%, conform Mediafax.

În judeţul Arad rata de promovabilitate a urcat până la 29%, cel mai bun procent din cele anunţate până la acest moment.

Cea mai scăzută rată de promovabilitate s-a înregistrat în Argeş, unde 18,08% dintre elevi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Vâlcea este de 22,83%, dublă faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost de doar 11,62%.

Mai puţin de un sfert din cei peste 2.600 de candidaţi înscrişi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Mureş, cu aproximativ un procent mai scăzut faţă de sesiunea similară a anului trecut, contestaţiile putând fi depuse duminică după-amiază.

Doar 20% din candidaţii din judeţul Satu Mare înscrişi la examenul de bacalaureat au reuşit să obţină notă de trecere.

Promovabilitatea în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud este de 24,58%, înainte de contestaţii, fiind mai mare faţă de toamna anului trecut, când a fost de 17,41%.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bihor este de 32,26%, înaintea depunerii contestaţiilor, rezultatele fiind mai bune decât în sesiunea similară a anului trecut, când procentul de promovabilitate a fost de 22,31%.

Promovabilitatea în judeţul Constanţa, în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 36,07%, de trei ori mai mare faţă de anul trecut, când în sesiunea de bacalaureat august-septembrie au promovat doar 11% dintre elevi.

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Harghita este de 22,32%, înainte de contestaţii, fiind mai mare cu aproximativ zece procente decât în sesiunea similară din 2011.

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost scăzută în judeţul Dolj, doar 21,47% dintre elevi reuşind să obţină o notă peste 6.00 la examenul maturităţii, profesorii susţinând că la actuala sesiune elevii au venit mai slab pregătiţi şi mai dezinteresaţi de carte.

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Iaşi este de 22,83%, cu patru procente mai mare faţă de cea înregistrată în sesiunea similară de anul trecut, când a fost de 18,84%.

Un procent de 20,62% dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie au fost declaraţi admişi, în judeţul Vrancea.

Procentul de promovabilitate la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Dâmboviţa, de 18,02%, în condiţiile în care la un examen, cel de chimie organicã, nivelul I, niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină notă de trecere.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Ialomiţa, înainte de depunerea contestaţiilor, este de doar 9,23%.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, promovabilitatea a fost de doar 19,29%, una dintre cele mai scăzute din ţară.

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Botoşani, de 23%.

Doar 140 de absolvenţi de liceu din judeţul Covasna care au susţinut bacalaureatul în sesiunea din toamnă au reuşit să promoveze examenele, respectiv un procent de 16,91%.

Aproximativ 20% dintre cei peste 3.000 de candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în Prahova, în sesiunea din august, au promovat examenul, iar peste 550 dintre absolvenţii de liceu nu s-au prezentat la examen.

Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost promovată de 21% dintre cei 2.357 de candidaţi din judeţul Hunedoara care s-au înscris la examen.
 
Rezultatele examenului de bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, indică în Caraş-Severin un procent de 16,96%, cu 2,04% mai puţin decât în aceeaşi sesiune de anul trecut.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%.

Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: bac toamnă examen
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close