Antena 3 CNN Actualitate Rezultate extrem de slabe la examenul de definitivat. O treime dintre dascăli a promovat cu brio

Rezultate extrem de slabe la examenul de definitivat. O treime dintre dascăli a promovat cu brio

Rezultate extrem de slabe la examenul de definitivat. O treime dintre dascăli a promovat cu brio
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Iul 2012   •   23:19

N-ar trebui să ne mire rezultatele slabe ale elevilor români la examene. Profesori care iau la teste note de 1 şi 2 stau bine-mersi la catedră. Examenul de anul acesta de definitivat a fost trecut, cu brio, doar de o treime dintre dascăli. Peste 300 nici măcar nu s-au mai prezentat la teste, iar 7 dintre profesori au fost daţi afară din examen pentru că au copiat.

Surprinzător, 2,60 poate fi considerată o notă mare. În mai multe judeţe din ţară, au existat profesori care au luat  nota unu. Practic, au dat foile goale şi au primit doar punctul din oficiu. Argeşul, Doljul, Teleormanul, Neamţul şi Bucureştiul se pot mândri, fiecare, cu un astfel de dascăl. În Olt sunt doi.

În judeţul Gorj, din cei 87 de profesori care au susţinut definitivatul, 37 au picat.

Dascălii care nu au reuşit să promoveze examenul rămân însă, în continuare, la catedră. De multe ori, pe salarii cu doar câţiva lei mai mici decât puţinii profesori care au luat zece la definitivat.

Bucureştiul, Braşovul şi Bihorul au câte trei dascăli cu nota maxim. În timp ce în Suceava, Teleorman şi Timiş sunt câte doi. Şi în alte 10 judeţe, doar câte unul.

După evaluarea lucrărilor, puţin peste 60% dintre dascăli au promovat examenul, adică au obţinut cel puţin nota 7. 14% au primit note sub 5. Şapte profesori au fost eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi în timp ce copiau. Cei nemulţumiţi de rezultate le pot contestata până miercuri.

Examenul de definitivat testează competenţele dascălilor la 5 ani după intrarea lor în învăţământ. O notă proastă, însă, nu-i poate lăsa fără post, ci doar îi ţine în loc. Nu avansează în grad şi nici nu iau bani mai mulţi la salariu.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close