Antena 3 CNN Actualitate Roibu, fostul director Oltchim: Demisia mea a fost un gest de onoare. Rămân simplu inginer în combinat

Roibu, fostul director Oltchim: Demisia mea a fost un gest de onoare. Rămân simplu inginer în combinat

Roibu, fostul director Oltchim: Demisia mea a fost un gest de onoare. Rămân simplu inginer în combinat
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2012   •   23:42

Fostul director al S.C. Oltchim Constantin Roibu a declarat, miercuri seara, că demisia sa a fost un gest de onoare, precizând că rămâne angajat al combinatului.

"Atât timp cât domnul Vulpescu, şeful Oficiului privatizării, a spus în faţa sindicatului, mie personal, ieri, că ar fi un gest de onoare să-mi dau demisia şi în cinci zile va asigura capitalul de lucru şi salariile curente pentru angajaţi, am considerat că este o treabă de bun simţ şi mi-am dat demisia. Interimatul îl asigură colegii mei, eu am avut până astăzi mandat cu Ministerul Economiei. Rămân angajat al Oltchim, o perioadă voi rămâne ca simplu inginer în combinat. Eu am fost acuzat şi sunt acuzat că am menţinut tot personalul. În niciun caz societatea nu va intra în insolvenţă, mai ales că mai sunt două săptămâni până la privatizare", a precizat Roibu, citat de Agerpres.
   
Roibu a motivat totodată de ce combinatul a intrat în conservare, având în vedere preavizul dat de Electrica cu privire la sistarea energiei electrice pe 15 septembrie.
   
"În ceea ce priveşte privatizarea, îmi doresc ca Oltchim-ul să fie privatizat, pe mine personal nu mă interesează metoda prin care se va face asta. Îmi doresc un investitor serios care să menţină activitatea întregului combinat şi care să se integreze cu rafinăria de la Piteşti. (...) Am ajuns aici pentru că în anii 2009, 2010, 2011 am funcţionat sub capacitate, la 40%, iar în momentul de azi funcţionăm la 25%, deci este normal să înregistrezi pierderi", a susţinut fostul director al combinatului.
   
Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând cu data de 5 septembrie, din funcţia de director general al Oltchim şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie al combinatului vâlcean, alături de el alţi 16 directori solicitând eliberarea din funcţie, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.
   
Miercuri dimineaţă, liderii de sindicat de la Oltchim au oprit activitatea în semn de protest faţă de tergiversarea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului Victor Ponta la Râmnicu Vâlcea.
   
De asemenea, peste o sută de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti au participat la un protest spontan, în semn de solidaritate cu colegii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close