Antena 3 CNN Actualitate Români ajutaţi să se angajeze în Norvegia şi puşi să plătească credite de sute de mii de euro la bancă

Români ajutaţi să se angajeze în Norvegia şi puşi să plătească credite de sute de mii de euro la bancă

Mai mulți muncitori români au fost păcaliți de alți români, în Norvegia, după ce au fost ajutați să își găsească un loc de muncă. Intermediarii le foloseau documentele pentru a lua credite bancare.

Români ajutaţi să se angajeze în Norvegia şi puşi să plătească credite de sute de mii de euro la bancă
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    12 Feb 2023   •   10:18

Păgubiții au aflat de escrocherii abia atunci când au fost informați de bănci că trebuie să returneze sute de mii de euro.

Cetățenii români aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei au fost fraudați de compatrioții care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari la diferite instituții de credit din Norvegia.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova explică faptul că aceste practici au fost posibile deoarece românii aflați în căutarea unui loc de muncă nu solicită sprijin prin intermediul instituțiilor de profil.

Păgubiții au acum de achitat credite pe care nu le-au accesat în nume personal. Aceștia aveau încredere în falșii angajatori, conaționali cărora le predau documentele primite prin intermediul cărții de identitate bancară.

Citeşte şi: Doi români au vândut permise de conducere false timp de trei ani

Au fost accesate credite foarte mari la diferite instituții de credit din Norvegia.

Mulți dintre acești păgubiți au rămas cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite.

×
Subiecte în articol: romani angajati norvegia credite
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close