Antena 3 CNN Actualitate Români trataţi ca sclavii la o fermă din Marea Britanie. O anchetă Channel Four dezvăluie suferinţa şi frica în care trăiesc muncitorii

Români trataţi ca sclavii la o fermă din Marea Britanie. O anchetă Channel Four dezvăluie suferinţa şi frica în care trăiesc muncitorii

Români trataţi ca sclavii la o fermă din Marea Britanie. O anchetă Channel Four dezvăluie suferinţa şi frica în care trăiesc muncitorii
20 Oct 2015   •   21:01

O fermă care alimentează cele mai mari lanţuri de magazine din Marea Britanie e, de fapt, un ghetou unde angajaţii români sunt exploataţi ca sclavii. Oamenii au găsit aici condiţii de viaţă şi de muncă sub orice critică.

Un material realizat cu camera ascunsă de jurnaliştii de la postul britanic Channel Four a dezvăluit suferinţa şi frica în care trăiesc românii.

Sunt terorizaţi de şefi. Oripilaţi de condiţiile de cazare. Şi le e ruşine. Ruşine de ei că acceptă în continuare să fie trataţi ca nişte sclavi şi ruşine faţă de familiile lor, pentru că le mint. Le spun că o duc bine la această fermă din Marea Britanie.

Materialul filmat cu o cameră ascunsă de un jurnalist ce pozează în muncitor scoate la iveală cum decurge o zi de lucru pentru muncitorii români de la această fermă din Kent. Oamenii trebuie să ambaleze 5 pachete de fructe pe minut. Îndură insulte şi ameninţări ca să ia o pauză.

Când tura se termină, începe un alt chin. Un cuplu de români a filmat cu telefonul mobil cum arată rulota care le-a fost prezentată drept viitoarea lor casă.

Pentru acest ghetou, românii mai şi plătesc! Îi dau angajatorului aproape 50 de euro pe zi.

În alt parc de rulote ce aparţine fermei pătimesc alţi români.

Nu au curaj să vorbească, nu au curaj să plece. Ştiu că oricare dintre ei poate fi înlocuit în secunda doi. Firma de recrutare Pro Force, prin care au găsit aici de lucru, ar livra mereu carne de tun.

După difuzarea reportajului Channel Four, lanţurile de magazine în care se vând fructele ambalate la ferma de sclavie au anunţat că vor ancheta cazul.
Sursa: Observator.tv

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close