Antena 3 CNN Actualitate România ar putea participa MILITAR în Mali. Declaraţia a fost făcută de Titus Corlăţean, la reuniunea extraordinară a UE

România ar putea participa MILITAR în Mali. Declaraţia a fost făcută de Titus Corlăţean, la reuniunea extraordinară a UE

România ar putea participa MILITAR în Mali. Declaraţia a fost făcută de Titus Corlăţean, la reuniunea extraordinară a UE
de O.P.    |    18 Ian 2013   •   06:01

Autorităţile din România se gandesc la o posibilă participare la misiunea militară a Uniunii Europene în Mali, a anunţat ministrul de externe Titus Corlăţean.Ministrul român este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Uniunii Europene.

Acesta a spus că discuţiile cu omologul din Mali l-au dus la concluzia că România trebuie să participe concret la misiunea militară a Uniunii Europene şi că va recomanda acest lucru instituţiilor competente de la Bucureşti.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au aprobat deja înfiinţarea unei misiuni pentru formarea şi reorganizarea armatei din Mali.

Titus Corlăţean, Ministrul de Externe al României, filmulet Corlatean Mali: "Suntem într-o fază destul de avansată de reflecţie instituţională de analiză privind o contribuţie concretă la operaţiunea Uniunii Europene şi aici o spun ca posibilitate.

Putem vorbi de personal care să vizeze operaţiunile de pregătire, de instruire a armatei respective, poate elemente de stat major şi echipament logistic pentru echipament.

Discuţiile de astăzi şi informaţiile primite în cadrul reuniunii, inclusiv de la ministrul malian, dar şi din partea partenerilor europeni, mie mi-au consolidat poziţia privind necesitatea unei contribuţii a României în ceea ce înseamnă un efort necesar de combatere a terorismului".

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close