Antena 3 Actualitate România are cele mai mari probleme din UE în privinţa poluării apelor şi solurilor

România are cele mai mari probleme din UE în privinţa poluării apelor şi solurilor

07 Sep 2012   •   14:41
România are cele mai mari probleme din UE în privinţa poluării apelor şi solurilor
Sursa foto: Foto: Mediafax

Romania se confruntă cu cele mai mari probleme în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene, în ceea ce priveşte poluarea apelor şi a solurilor cu nitriţi şi nitraţi. Totul din cauza gestionării haotice a gunoiului de grajd. Este afectată sănătatea oamenilor, iar cei mai sensibili sunt nou născuţii.

Experţii de mediu atrag atenţia că tot mai multe localitaţi din ţară sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi. Mulţi oameni din mediul rural riscă să se imbolnavească deoarece apa din fantani conţine nitraţi.

Ministerul Mediului a realizat o campanie pentru a proteja apa şi solul. Scopul proiectului este de a dota localitatile cu echipamente de laborator şi utilaje. Pe lângă acest lucru, se vor face investiţii şi pentru depozitarea gunoiului de grajd.

În judeţul Bihor, reprezentanţii Gărzii de Mediu au inceput deja mai multe controale. 

Nitraţii sunt periculoşi pentru că apa infestată scade rezistenţa generală a organismului, iar sugarii şi copiii pot chiar să moară. Nitraţii pot provoca, de asemenea, avorturi spontane şi infertilitate masculină.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close