Antena 3 CNN Actualitate România, destinaţie preferată de italieni pentru turismul de divorţ

România, destinaţie preferată de italieni pentru turismul de divorţ

România, destinaţie preferată de italieni pentru turismul de divorţ
Sursa foto: Foto: Antena3
de N.B.    |    15 Aug 2011   •   22:42

După turismul medical, România a devenit, în ultima vreme, şi o destinaţie preferată a străinilor care nu îşi doresc o lună de miere ci un divorţ rapid. Cum preţurile din ţara noastră li se par cu mult mai accesibile si procedurile mai simple, tot mai mulţi italieni vin la Bucureşti ca sa-şi recâştige libertatea.

Procedura mai simplă dar şi costurile reduse, în raport cu cele din Italia, îi aduc pe locuitorii din pensisulă la Bucureşti. O firmă specializată le propune o variantă de lux: 5.000 de dolari în schimbul libertăţii.

Cu această sumă sunt acoperite cheltuielile de transport şi cazare pentru cei doi soţi dar şi procedura legală în faţa instanţelor din România. Există şi variante mai ieftine. Asta doar dacă cei doi soţi îşi fac singuri loc de cazare şi transport, iar onorariul avocatului îl pot negocia direct.

Pentru a putea divorţa în România însă este nevoie ca străinii să îndeplinească mai multe condiţii. Una ar fi rezidenţa.

Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt şi ele destinaţii populare pentru divorţ, însă România este cunoscută ca fiind o ţara cu mult mai ieftină şi cu proceduri mai rapide.

 

×
Subiecte în articol: România divort italieni turism avocat tribunal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close