Antena 3 CNN Actualitate "România este o ţară expusă la un mare pericol". Fost ministru, despre riscurile care ne aşteaptă

"România este o ţară expusă la un mare pericol". Fost ministru, despre riscurile care ne aşteaptă

"România este o ţară expusă la un mare pericol". Fost ministru, despre riscurile care ne aşteaptă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Oct 2013   •   20:59

Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, a spus sâmbătă, referindu-se la serie de cutremure din Galaţi, că ţara noastră este expusă seismelor, citându-l astfel pe renumitul profesor Richter.

"România este o ţară supusă la cutremure. În 1977, a venit marele profesor Richter şi a spus că România este una dintre ţările expuse la un mare pericol care se produce cu o anumită ciclicitate şi trebuie să luăm măsuri, iar acest lucru trebuie să-l înţeleagă guvernul, şi nu acest guvern neapărat", a spus Nicolae Noica, sâmbătă, la emisiunea Ediţie de week-end, de la Antena 3.

Referitor la serie de seisme de la Galaţi, fostul ministru s-a arătat surprins de fenomen şi a asigurat că mişcările seismice nu s-au produs din cauza apei, aşa cum s-a speculat anterior raportului.

"În legătură cu cutremurele din Galaţi, rămân puţin surprins (...) nu putem să spunem că e din cauza apei. Şi oamenii au casele fără fundaţii, asta e partea gravă, că primăria, consiliul judeţean dau autorizaţii de construcţie în luncă.

Singura soluţie e să dai un semn de solidaritate şi să se facă nişte fundaţii la case", a adăugat Noica.


×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close