Antena 3 CNN Actualitate România îşi taie pădurile şi le trimite la export. Le dăm străinilor 33 de milioane de TONE de lemn pe an

România îşi taie pădurile şi le trimite la export. Le dăm străinilor 33 de milioane de TONE de lemn pe an

România îşi taie pădurile şi le trimite la export. Le dăm străinilor 33 de milioane de TONE de lemn pe an
de O.P.    |    30 Apr 2013   •   06:14

Pădurile din România au luat drumul străinătăţii. În ultimul deceniu, am exportat aproape 33 de milioane de tone de lemn. Cele mai mari cantităţi au mers către Egipt şi Turcia, potrivit datelor institutului Naţional de Statistică.

România îşi trimite lemnul afară şi în ultimii ani exportă de trei ori mai mult decât în 2002. Aşa se face că am ajuns la o cifră record. În ultimii 11 ani am exportat peste 32 de milioane de tone de lemn, iar în 2012, peste 12 la sută din această cantitate. Lemnul românesc ia anual calea Africii, Asiei şi Americii.

Cel mai mult lemn se duce către Egipt, peste 3 milioane de tone, urmat la mică distanţă de Turcia, cu 2,8 milioane tone şi Italia, 2,7. Când vine vorba despre ce exportăm mai mult, România trimite peste graniţă în special lemn tăiat pentru mobilier, aproape 2 milioane de tone. În plus, exportăm plăci aglomerate pentru construcţii şi lemn pentru foc, fiecare sub un milion de tone.

În anii '80, industria de exploatare forestieră era una dintre cele mai productive ramuri. Atunci, România ocupa locul 20 la nivel mondial. Circa 70% din producţia realizată în ţară era trimisă la export.



×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close