Antena 3 CNN Actualitate România, locul 3 la numărul de amenzi date pentru nerespectarea protecției datelor

România, locul 3 la numărul de amenzi date pentru nerespectarea protecției datelor

România ocupă locul trei în Europa la numărul de amenzi date pentru nerespectarea protecției datelor. În cei doi ani de când Regulamentului General privind Protecţia Datelor a devenit lege în România, au fost aplicate 26 de sancțiuni.

România, locul 3 la numărul de amenzi date pentru nerespectarea protecției datelor
Sursa foto: Pixabay
25 Mai 2020   •   21:38

Se împlinesc doi ani de când Regulamentul General privind Protecţia Datelor a devenit lege în România.

„A făcut în primul rând ca persoanele fizice să îşi cunoască mai bine drepturile şi să nu le fie frică să le exercite într-un cadru corect şi civilizat”, a declarat Bianca Naghi, partener firmă de avocatură, GNP.

Fără consimţământul angajatului, companiile nu au voie să ofere informaţii despre CNP-ul, analize medicale, adresa sau venitul acestuia.

„Desigur că sancţiunile sunt foarte dure, iar persoana vizată poate solicita despăgubiri în instanţă”, a spus Ionela Cuciureanu, avocat RGPD.

Nerespectarea regulamentului poate duce la aplicarea de amenzi de până la 20 de milioane de euro iar România este fruntașă la sancțiunile aplicate. 

„Este pe locul 3, după Spania şi Germania, la numărul de amenzi. Un număr total de 26 de amenzi. Cea mai mare, fiind de 150 de mii de euro şi fiind aplicată unei bănci”, a mai spus Ionela Cuciureanu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: amenzi Protecția Datelor
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close