Antena 3 CNN Actualitate România, o medalie de aur şi trei de argint, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

România, o medalie de aur şi trei de argint, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

România, o medalie de aur şi trei de argint, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori
Sursa foto: Foto: edu.ro
18 Aug 2014   •   19:20

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii, dintre care una de aur şi trei de argint, la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Ankara, în perioada 10 - 17 august, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), remis Agerpres.

Medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din Capitală.
Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz, clasa a XII-a, Colegiul Național 'C. Brediceanu' din Lugoj, județul Timiş, Tudor-Petru Țiplea, clasa a XII-a, Colegiul Naţional 'Dragoş Vodă' din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş şi Mihai Gheorghe, clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu.

Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close