Antena 3 CNN Actualitate România, pe primul loc în Europa la violenţa asupra copiilor. Un copil din zece devine VICTIMĂ

România, pe primul loc în Europa la violenţa asupra copiilor. Un copil din zece devine VICTIMĂ

România, pe primul loc în Europa la violenţa asupra copiilor. Un copil din zece devine VICTIMĂ
06 Sep 2014   •   16:54

Peste 120 de milioane de fete sunt violate sau abuzate sexual în lume până la vârsta de 20 de ani. Violenţa asupra copiilor a făcut obiectul unui studiu al Unicef care a luat în calcul şi ţara noastră. Romania este pe primul loc în Europa şi printre primele în lume la rata copiilor care agresează alţi copii în şcoli.

Violenţa asupra copiilor este mai des întâlnită decât se crede. Multe acte de violenţă au loc în spatele uşilor închise şi rămân necunoscute. În România, recensământul social a 120.000 de gospodării realizat de UNICEF arată că cel puţin un copil din zece este victima unei forme de violenţă.

În 2011 au fost înregistrate peste 11.000 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare. Cu toate acestea, se consideră că numărul de cazuri înregistrate reflectă doar o mică parte din cazurile de violenţă şi abuz. Se estimează însă că la fiecare caz raportat există alte 100 neştiute.

Un studiu naţional privind abuzul şi neglijarea copiilor realizat de Salvaţi Copiii România în 2013, arată că 63% dintre copiii chestionaţi confirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţi.

Dar copiii nu sunt agresaţi doar de adulţi. Şi alţi copii exploatează slăbiciunile colegilor, în special în şcoli. În România, 6 din 10 copii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani agresează alţi copii. Asta ne plasează pe primul loc în Europa, alături de Letonia.

În cazul cuplurilor din care fac parte fete cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, 16 % reclamă violenţa fizică la care sunt supuse. 32% dintre ele spun că sunt agresate chiar şi emoţional.

×
Subiecte în articol: UNICEF
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close