Antena 3 CNN Actualitate România, sub CANICULĂ. În marile oraşe, oamenii s-au topit sub arşiţa soarelui

România, sub CANICULĂ. În marile oraşe, oamenii s-au topit sub arşiţa soarelui

România, sub CANICULĂ. În marile oraşe, oamenii s-au topit sub arşiţa soarelui
13 Aug 2014   •   07:41

România a trecut cu greu de prima zi de caniculă. Şi mai urmează două, avertizează meteorologii! În unele zone din oraşe, temperatura resimţită la nivelul asfaltului a depăşit chiar 50 de grade Celsius.

Numărul apelurilor la serviciul de urgenţă 112 a crescut considerabil. Sute de oameni au chemat salvarea, pentru că li s-a făcut rău din cauza căldurii.

În marile oraşe, oamenii s-au topit sub arşiţa soarelui. Meteorologii au anunţat temperaturi de peste 36 de grade, însă cele reale, resimţite de corpul uman, au ajuns până la 60 de grade. 

Oamenii au încercat cum au putut să se protejeze de soare. Însă, pe aşa o căldură, parcă nimic nu funcţionează.

Bătrânii, copii şi pacienţii cu boli cronice sunt cei mai vulnerabili în faţa căldurii mari. La numărul 112 s-au primit sute de apeluri, până la ora prânzului. Iar la unităţile de primiri urgenţe, au ajuns de două ori mai mulţi pacienţi decât de obicei.

Dacă pentru noi căldura este greu de suportat, pentru animale e şi mai greu. La grădina zoologică din Sibiu, îngrijitorii se asigură că animalele primesc apă îndeajuns şi au unde să se adăpostească de soare.

De caniculă nu scăpăm prea curând. Meteorologii avertizează că ne mai aşteaptă două zile de temperaturi ridicate, de 30-37 de grade, la care se adaugă un indice de umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

×
Subiecte în articol: canicula căldură
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close