Antena 3 CNN Actualitate România va redeveni verde cu proiectul ”Pădurea de mâine”

România va redeveni verde cu proiectul ”Pădurea de mâine”

România va redeveni verde cu proiectul ”Pădurea de mâine”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Oct 2017   •   14:04

Proprietarii de păduri din România care au avut de suferit de pe urma calamităţilor naturale primesc un ajutor neaşteptat. Asociaţia Administratorilor de Păduri, împreună cu Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi o companie care activează în domeniul silvic au lansat proiectul "Pădurea de Mâine".

În următorii şapte ani, peste un milion de puieţi vor fi plantaţi în zonele unde copacii au fost distruşi din cauza vremii.

Prima beneficară a proiectului este o femeie de 82 de ani din Suceava, proprietara câtorva hectare de pădure din zona Vatra Dornei, iar primii puieţi vor fi plantaţi în luna noiembrie. Practic, iniţiatorii proiectului îi vor sprijini pe românii care nu îşi permit să facă acţiuni de împădurire din fonduri proprii. 

Scopul proiectului este de a regenera suprafeţele de pădure degradate din România, iar cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul www.padureademaine.ro.

Mai departe, specialiştii vor analiza cererile şi vor face un punctaj. Cei care obţin scorurile cele mai ridicate vor primi ajutorul financiar pentru împădurire.

Compania care s-a implicat în acest proiect va investi peste un milion de euro pentru regenerarea pădurilor. Iniţiatorii proiectului speră ca "Pădurea de mâine" să aibă un impact pozitiv asupra comunităţilor locale, iar oamenii să se implice activ în conservarea resurselor forestiere.

×
Subiecte în articol: paduri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close