Antena 3 CNN Actualitate România, văzută din elicopter: O ţară scufundată sub o mare de zăpadă

România, văzută din elicopter: O ţară scufundată sub o mare de zăpadă

România, văzută din elicopter: O ţară scufundată sub o mare de zăpadă
Sursa foto: Foto: Videonews
14 Feb 2012   •   21:13

Văzută de sus, România e o mare de zăpadă. Localităţi întregi sunt îngropate în munţi de omăt şi, pe alocuri, iese la lumină câte un acoperiş, câte un horn sau câte o potecă. Ajutoarele rămân împotmolite pe drumuri pe care nu a mai trecut picior de om, de mai bine de o săptămână. În sate, disperarea creşte de la o zi la alta. Sunt imagini uluitoare pe care le-a surpins, din elicopter, o echipă a Observatorului.

Ultimul cod portocaliu a dus judeţul Ialomiţa în beznă şi disperare. Români cu suflet îşi riscă propriile vieţi ca să îi salveze pe sinistraţi. Sute de oameni din Horia sunt prizonierii satului de mai bine de o săptămână. Aşa se vede de sus, România, sub nămeţi.

Oriunde te uiţi, alb. Un ocean de zăpadă care pentru mii de români din sudul ţării înseamnă o graniţă de netrecut între viaţă şi moarte. După ce o săptămână întreagă au stat sub nămeţi, buzoienii din zeci de sate au mai avut de înfruntat încă o dată furia iernii. Stratul nou de zăpadă i-a îngropat şi mai adânc.

În faţa noului val de ninsori, drumurile judeţene nu au avut nicio şansă. Peste 160 sunt închise. Pe cele naţionale, se înaintează, greu şi din loc în loc.

În aer, liniştea şi nemişcarea devin înspăimântătoare. La sol, coşmarul capătă putere cu fiecare oră care trece sub zăpadă. Utilajele de deszăpezire încearcă cu greu să îşi facă drum. Văzute de sus, au pierdut înainte de a începe lupta cu zăpada. Pentru sinistraţi, rămâne doar speranţa.

 




×
Subiecte în articol: zapada imagini elicopter Buzau ninsoare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close