Antena 3 CNN Actualitate Românii au inventat îngrăşământul 100% natural din alge şi nămol rezidual

Românii au inventat îngrăşământul 100% natural din alge şi nămol rezidual

Românii au inventat îngrăşământul 100% natural din alge şi nămol rezidual
Sursa foto: Foto: treehugger.com
19 Feb 2011   •   15:09

O echipă de specialişti români a reuşit să producă un fertilizant agricol 100% natural din nămolul rezidual provenit de la staţiile de epurare şi biomasă marină, precizează Green Report.

Aceasta ar putea fi o soluţie pentru agricultură, dar mai ales pentru problema eliminării nămolurilor de la staţiile de epurare.

„Este vorba despre nămolul de la staţiile de epurare şi algele care se adună pe malul mării, care altfel ar fi depozitate în halde insalubre şi urât mirositoare. Am făcut o cercetare fundamentală în care am caracterizat exhaustiv aceste două materiale, din toate punctele de vedere”, a declarat Maria Nastac, reprezentanta Asociaţiei pentru protejarea omului şi mediului înconjurator pentru o dezvoltare durabilă (ECOM) din Constanţa, promotorul proiectului.

Cele două materiale, amestecate în proporţia optimă descoperită de echipa românească, formează un compozit 100% natural, ce poate fi folosit în agricultură.

Pentru a dezvolta proiectul la scară industrială, cercetătorii vor să construiască o staţie pilot în care să producă îngrăşământul ecologic. Staţia ar urma să fie amplasată în localitatea Lumina din judeţul Constanţa.

Mai multe detalii aflaţi pe green-report.ro.




×
Subiecte în articol: alge romani agricultura
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close