Antena 3 Actualitate Românii depresivi nu merg la psiholog, pentru că şedinţele nu sunt decontate de CNAS

Românii depresivi nu merg la psiholog, pentru că şedinţele nu sunt decontate de CNAS

de Antena3.ro    |    07 Mar 2011   •   22:06
Românii depresivi nu merg la psiholog, pentru că şedinţele nu sunt decontate de CNAS
Sursa foto: Foto: descopera.ro

Românii care suferă de depresie, una dintre cauzele care duce anual la creşterea alarmantă a ratei sinuciderilor, nu merg la psiholog, pentru că serviciile nu sunt decontate de CNAS, ceea ce încalcă Rezoluţia Parlamentului European privind sănătatea mintală.

"În România, cei care suferă de depresie nu se prezintă la psiholog şi nu au acces la servicii de psihoterapie pentru că acestea nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS)", a spus purtătorul de cuvânt al Colegiului Psihologilor, Iulian - Laurenţiu Ştefan, informează Mediafax.

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală arată că, în ţara noastră, sinuciderile reprezintă 25% din totalul morţilor violente (necauzate de boli), aproape la fel de multe ca decesele survenite în urma accidentelor rutiere (28%).

"CNAS nu decontează şedinţele de psihoterapie realizate de către psihologi, punând în pericol sănătatea mintală a populaţiei României", susţine purtătorul de cuvânt al Colegiului Psihologilor, Iulian - Laurenţiu Ştefan.

Astfel, Rezoluţia Parlamentului European privind sănătatea mintală este încălcată.


×
Subiecte în articol: romani psiholog CNAS

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close