Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi cumpără boala de la tarabă. Iau carne, ouă şi lactate dintr-un complex care trebuia închis acum 6 ani: "Costă mai puţin decât în supermarket"

Românii îşi cumpără boala de la tarabă. Iau carne, ouă şi lactate dintr-un complex care trebuia închis acum 6 ani: "Costă mai puţin decât în supermarket"

Românii îşi cumpără boala de la tarabă. Iau carne, ouă şi lactate dintr-un complex care trebuia închis acum 6 ani: "Costă mai puţin decât în supermarket"
de O.P.    |    03 Apr 2013   •   05:49

Boala se vinde la tarabă în aer liber. Peştele, carnea, ouăle se vând în condiţii total improprii într-un complex comercial din Bucureşti, fără ca cineva să se gândească la sănătatea consumatorilor. 

Oficial, depozitul "La Gheţărie" este inchis de şase ani de zile. În realitate, lucrurile arată cu totul altfel, aşa cum au descopeit jurnaliştii de la Gandul.info.

În depozitul ,,la Gheţărie,, carnea se vinde direct de pe tarabe. La fel se întâmplă şi cu peştele, ouăle sau alte produse perisabile care ar trebuie vândute în condiţii speciale.

Oamenii închid însă ochii pentru că aici preţurile sunt ceva mai mici fată de supermarketuri.

Paradoxal, autorităţile sanitare veterinare au decis încă de acum şase ani închiderea depozitului, dar acesta continua să funcţioneze ilegal.
Depozitul nu s-a inchis nici macar după ce autorităţile române a câştigat procesul intentat în 2007 de patronul centrului comercial la Centrul de Reglementare a Diferendelor Relative la Investiţii din Washington.

Jurnaliştii de la gandul.info mai scriu că autorităţile romane au cheltuit pana acum 10 milioane de euro în incercarea de a inchide depozitul. Fara succes însă.




×
Subiecte în articol: carne
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close