Antena 3 CNN Actualitate Românii joacă la "păcănele" şi banii pe care nu-i au. Cât cheltuie zilnic un jucător pentru viciul său

Românii joacă la "păcănele" şi banii pe care nu-i au. Cât cheltuie zilnic un jucător pentru viciul său

Românii joacă la "păcănele" şi banii pe care nu-i au. Cât cheltuie zilnic un jucător pentru viciul său
Sursa foto: Foto: slotspebani.com
07 Sep 2014   •   20:28

Românii pierd, zilnic, peste un milion de euro numai la celebrele „păcănele". Venitul mediu lunar al jucătorului de sloturi este de 287 de euro, dar cheltuie în medie 18 euro zilnic pentru viciul jocului de noroc.
.
O sumă destul de mare, am putea spune, dacă ne raportăm la venit. Însă, de când cu criza economică, pariorul român este ceva mai chibzuit. Numărul jucătorilor, fie că merg în cazinouri, fie că preferă să joace „păcănele", a scăzut. Totuşi, piaţa românească a jocurilor de noroc rămâne una de amploare.

Doar două dintre vicii, mai exact „păcănele" şi pariurile au generat în 2012, 709 milioane de euro din PIB-ul României. Astfel, contribuţia la bugetul de stat ajunge la 333 de milioane de euro sub formă de taxe şi impozite.

Venitul brut din jocurile de noroc este de 21 de euro de persoană, în timp ce media europeană este de 36 de euro. O diferenţă mică, ţinând cont că salariul mediu net al unui român este de 370 de euro, în timp ce media europeană este de peste 1350 de euro.

Românii care joacă păcănele pierd anual între 400 şi 450 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: pacanele
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close