Antena 3 CNN Actualitate Românii, printre cei mai prost plătiţi angajaţi. Vezi cât ne-ar trebui să strângem un milion de dolari

Românii, printre cei mai prost plătiţi angajaţi. Vezi cât ne-ar trebui să strângem un milion de dolari

Românii, printre cei mai prost plătiţi angajaţi. Vezi cât ne-ar trebui să strângem un milion de dolari
de N.B.    |    16 Feb 2013   •   22:53

70 de mii de ore de muncă. Atât ar trebui să trudească un român pentru un apartament cu două camere. Asta înseamnă că, după 30 de ani în care n-a cheltuit niciun ban din salariu, se poate "lăuda" în sfârşit cu o locuinţă. Un australian, însă, care câştigă de 12 ori mai mult, ar da gata apartamentul în doi ani şi jumătate.

Potrivit calculelor, un român care câştigă puţin peste 1 dolar pe oră ar trebui să-şi economiseasă întreg salariul timp de 30 de ani, ca să-şi cumpere un apartament. Tot cam atât îi ia şi unui angajat cu venit mediu să achite un credit imobiliar.

Statisticile arată că românii sunt pe locul doi în topul celor mai prost plătiţi angajaţi, după mexicani. Câştigă un salariu minim de aproape un dolar 1 şi 30 de cenţi pe oră. 

Calculele arată că i-ar trebui unui român 350 de ani ca să adune un milion de dolari. Dacă esti american sau norvegian, însă, ai şanse ca, într-un sfert de secol să te lauzi cu milionul de dolari.



×
Subiecte în articol: salariu apartament
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close