Antena 3 CNN Actualitate Românii, revoltaţi din cauza platformei de vaccinare. Sute de oameni au aşteptat în frig pentru a se imuniza

Românii, revoltaţi din cauza platformei de vaccinare. Sute de oameni au aşteptat în frig pentru a se imuniza

Probleme la platforma de vaccinare în toată ţara în această dimineaţă. Pentru că site-ul nu a funcţionat, în unele centre medicii au trebuit să introducă manual datele celor veniţi să se imunizeze. Astfel, procesul a fost foarte mult încetinit. STS şi Registrul Electronic Naţional au remediat problema în câteva ore.

Românii, revoltaţi din cauza platformei de vaccinare. Sute de oameni au aşteptat în frig pentru a se imuniza
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    18 Ian 2021   •   21:40

La Craiova, aproximativ 100 de persoane , majoritatea în vârstă, au fost nevoite să aştepte o oră în ger din cauza problemelor tehnice.

''Începutul e prost, au zis la opt, la 8 trebuia sa înceapă. Sunt -9 grade afară'', se plânge un bărbat de peste 60 de ani.

La Galaţi, oamenii spun că au reuşit să se programeze, dar cu dificultate. În prima zi a etapei a doua sunt vaccinate doar cinci persoane pe oră, iar asta pentru că e activă o singură echipă în centrul de vaccinare. Problemele la sistemul informatic se simt şi aici.

''Mi s-a spus să caut pe cineva din familei care are internet și ne programam. Până atunci nimic. Nevasta mea e bolnavă cu diabet și eu am 70 de ani și vreau să mă vaccinez cu orice preț'', spune un alt bătrân.

Şi la Cluj s-a aşteptat pentru accesul la vaccinare.

''Platforma n-a funcţionat de la început dar și-a reventi, mai are pauze și căderi, dar introducem datele manual, din cauza aceasta'', a spus Laura Deneş, coordonator centru de vaccinare.

Târgovişte: Numărul de persoane programate la vaccinarea anti-Covid-19, dublu din cauza unei erori a sistemului

„Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte face apel către cetăţenii care au programare pentru vaccinare anti-COVID în această săptămână, la centrul organizat în cadrul unităţii, să se prezinte strict la ora stabilită, pentru a nu fi nevoiţi să aştepte timp suplimentar din cauza aglomeraţiei. Facem precizarea că, dintr-o eroare a sistemului informatic, numărul persoanelor programate pentru imunizare, în perioada 18-23 ianuarie 2021, este dublu, raportat la capacitatea Centrului de Vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte”, precizează Spitalul Judeţean Târgovişte.

Conform datelor DSP Dâmboviţa, de la debutul campaniei, în judeţ au fost vaccinate în total 4.028 de persoane, iar în săptămâna 18-24 ianuarie au fost programate pentru vaccinare 4.362 de persoane eligibile.

Coordonatorul singurului centru de vaccinare din Târgu Jiu spune că probelmele cu platforma informatică au fost minore şi că se aşteaptă la mai multe programări în perioada următoare.

''În prezent funcţionăm cu un singur cabinet de vaccinare, probabil că în viitor în funcție de programări o să se deschidă și al doilea cabinet de vaccinare'', spune coordonatorul centrului de vaccinare.

Vaccinarea a debutat cu stângul şi la Constanţa, unde mii de oameni au fost trimişi la o adresă greşită.

În urma erorii cu adresa, STS a transmis mesaje pe telefon tuturor celor programaţi pentru a confirma adresa corectă.
 

×
Subiecte în articol: romani revoltati platformă vaccinare
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close