Antena 3 CNN Actualitate Românii se debranşează de la reţeaua de termoficare, speriaţi de perspectiva facturilor mari la întreţinere în iarnă (VIDEO)

Românii se debranşează de la reţeaua de termoficare, speriaţi de perspectiva facturilor mari la întreţinere în iarnă (VIDEO)

Românii se debranşează de la reţeaua de termoficare, speriaţi de perspectiva facturilor mari la întreţinere în iarnă (VIDEO)
26 Iun 2010   •   16:40

A început marea debranşare. De teamă că, fără subvenţiile la căldură, nu vor mai putea plăti întreţinerea la iarnă, oamenii au început să se debranşeze de la reţeaua de termoficare şi să-şi monteze propriile centrale termice. Asta dacă li se permite. În unele oraşe, debranşarea pare o misiune imposibilă.

În mijloc de vară, oamenii au o grijă care le dă fiori reci pe şira spinării. Facturile de peste câteva luni.

Debranşările, spun autorităţile din Craiova, mai sunt posibile numai în blocurile unde mai mult de 25% dintre locatari au renunţat deja la sistemul centralizat de încălzire.

Însă în Târgu-Mureş debranşările curg pe bandă rulantă, o spune chiar vice-primarul oraşului.

Ba mai mult, administraţia locală îi încurajează pe oameni să renunţe la sistemul centralizat pentru că regia de termoficare are datorii prea mari pentru a menţine la iarnă toate centralele în funcţiune. Iar oamenii nu au stat pe gânduri.

În Craiova, preţul gigacaloriei va creşte cu 30%, de la 186 la 252 de lei. Şi în Târgu Mureş, facturile vor creşte mult la iarnă, având în vedere că preţul gigacaloriei va ajunge la circa 300-327 de RON.



Sursa foto: Observator

Observator

×
Subiecte în articol: căldură Regie blocuri intretinere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close