Antena 3 CNN Actualitate Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor. Tăierile ilegale de copaci au scăzut spectaculos

Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor. Tăierile ilegale de copaci au scăzut spectaculos

Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor. Tăierile ilegale de copaci au scăzut spectaculos
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    08 Iun 2017   •   10:32

Numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori a scăzut masiv în România, în 2016. Potrivit unui raport Greenpeace, anul trecut s-au înregistrat în medie 26 de cazuri pe zi, faţă de aproape 100 în 2015.

Tăierile ilegale de copaci au scăzut spectaculos în România

La nivel național, anul trecut au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, cele mai multe în județele Mureș, Brașov și Olt. Cifrele arată că implicarea societății civile a avut un rol extrem de important și fără precedent în identificarea și semnalarea cazurilor de tăieri ilegale.

Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor

Aproape jumătate dintre cazuri au fost sesizate de cetăţeni plin aplicaţiile puse la dispoziţie de ONG-uri şi autorităţi.

Raportul Greenpeace România arată că cel mai mult lemn a dispărut din județele Maramureș, Iași și Cluj, mai mult de jumătate din întreaga cantitate dispărută la nivel naţional.

Sancţiunile nu au întarziat nici ele să apară şi au depăşit 33 milioane de lei, cele mai multe dintre ele în judeţele Argeş, Vrancea şi Mureş.

Valentin Sălăgeanu, reprezentant GreenPeace,

a vorbit joi, la Antena 3, despre mobilizarea românilor pentru salvarea pădurilor.

Potrivit lui, „este nevoie de un registru unic, transparent, disponibil public, care să colecteze toate informațiile legate de tăierile ilegale”.

„Nu e rolul Greenpeace să facă acest raport”, a declarat Valentin Sălăgeanu.

 

×
Subiecte în articol: paduri previziuni Greenpeace
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close