Antena 3 CNN Actualitate Românii taie din cheltuieli: Renunţă la haine, mâncare şi căldură, din lipsă de bani

Românii taie din cheltuieli: Renunţă la haine, mâncare şi căldură, din lipsă de bani

Românii taie din cheltuieli: Renunţă la haine, mâncare şi căldură, din lipsă de bani
Sursa foto: Foto: inspirationfalls.com
08 Oct 2010   •   12:01

Cu bugetele subţiate de criză, românii taie la sânge din cheltuieli. Renunţă la tot ce pot. La mâncare, la haine şi chiar la căldura din locuinţe. Speriaţi că nu mai au bani de întreţinere, tot mai mulţi renunţă de bună voie la sistemul centralizat de încălzire. Iar alţii, aşteaptă disperaţi ajutorul dat de stat pentru încălzire. În Hunedoara, oamenii s-au călcat în picioare la primărie, pentru acest ajutor.

Peste 150 de hunedoreni s-au îmbrâncit forţând uşile la intrarea în Primărie, ca să-şi depună dosarele pentru ajutorul de încălzire. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a calma spiritele.

Primarul Hunedoarei spune că oamenii s-au îmbulzit degeaba. Au timp până pe 20 octombrie să depună actele necesare obţinerii ajutorului.

În alte oraşe, anunţata majorare a preţului gazelor îi sperie atât de tare pe oameni, că nu-şi vor putea plăti facturile la iarnă, aşa că preferă să mai pună o haină pe ei şi să tremure în propriile case.

Facturile prea mari şi pierderile de pe reţelele oraşului i-a determinat pe mulţi să-şi monteze centrale proprii de apartament pe care să le utilizeze când şi cât au nevoie.

În Focşani mai sunt racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice puţin peste 19.000 de apartamente din totalul de peste 29.000.

Şi pe ieşeni îi aşteaptă o iarnă grea. Angajaţii CET au început să debranşeze blocurile care au datorii mari. În total, trei sute de blocuri din Iaşi care au datorii către CET vor fi debranşate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: romani cheltuieli bani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close