Antena 3 CNN Actualitate Românul suspectat că şi-a omorât soţia şi fiul în SUA a fost arestat

Românul suspectat că şi-a omorât soţia şi fiul în SUA a fost arestat

Românul suspectat că şi-a omorât soţia şi fiul în SUA a fost arestat
Sursa foto: Foto: whoisshmira.wordpress.com
21 Noi 2013   •   21:11
UPDATE - Camil Mătase, românul suspectat că şi-a ucis soţia şi un copil în SUA, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată joi seară de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Procurorii Parchetului general au cerut instanţei arestarea lui Mătase după ce acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, potrivit PICCJ.

..................................................................................................................................

Un bărbat cu dublă cetăţenie - română şi americană - a fost audiat la Parchetul general în legătură cu acuzaţia că şi-ar fi ucis soţia şi unul dintre copii, în SUA, informează Mediafax.

Bărbatul, care se numeşte Camil Matase, este căutat de autorităţile din SUA pe motiv că şi-ar fi ucis soţia şi unul dintre copii în urmă cu aproximativ o săptămână.

Oficialii americani au transmis autorităţilor din România o solicitare având ca obiect prinderea şi audierea bărbatului.

Mandatul ar fi ajuns la Biroul Interpol România în cursul zilei de miercuri, astfel că anchetatorii l-au ridicat şi l-au adus la audieri pe bărbatul suspectat de crimă în SUA.

Camil Matase are 48 de ani, este din Braşov şi a fost prins miercuri seară de poliţiştii braşoveni, într-un restaurant din judeţul Vrancea, unde se afla cu mai multe persoane.

Bărbatul a fost reţinut şi dus în arestul Poliţiei Judeţene Braşov, iar joi a fost escortat la Parchetul general, urmând să fie făcute procedurile de extrădare a acestuia în SUA.

Conform presei americane, crima a fost descoprită în 14 noiembrie, de fiul bărbatului, Teodor Matase, în vârstă de 17 ani. Adolescentul, care este student la Universitatea Texas Austin, i-a găsit morţi pe mama sa, Emilia Matase, de 47 de ani, şi pe fratele său, Emanuel, de 26 de ani, în locuinţa lor din localitatea Cypress, statul Texas.

Anchetatorii au anunţat că femeia a fost împuşcată de mai multe ori, fiind găsită în dormitor, iar băiatul a fost împuşcat în cap, o singură dată, şi a fost găsit la etajul al doilea al locuinţei.

Soţul şi tatăl victimelor, Camil Matase, a plecat în România imediat după comiterea crimei, fără să anunţe pe nimeni.

Ancheta a fost începută de FBI, care a colaborat cu Poliţia Română în acest caz, fiind emis un mandat de arestare pe numele românului.

Potrivit paginii sale de Facebook, bărbatul a absolvit Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov, apoi şi-a continuat studiile la Universitatea "Transilvania". Soţia sa, Emilia, era originară din localitatea Săcele, iar în urmă cu câţiva ani, împreună cu cei doi copii ai lor, au emigrat în SUA, în statul Texas.


×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close