Antena 3 CNN Actualitate Roşca Stănescu: Mi-am făcut bagajele. Mă pregătesc să mă duc la penitenciar

Roşca Stănescu: Mi-am făcut bagajele. Mă pregătesc să mă duc la penitenciar

Roşca Stănescu: Mi-am făcut bagajele. Mă pregătesc să mă duc la penitenciar
de S.T.    |    07 Oct 2014   •   17:29
UPDATE- Senatorul Sorin Roşca Stănescu, condamnat marţi la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, s-a predat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, de unde va fi dus la penitenciar.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, marţi, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

"Am aflat că sunt condamnat penal la închisoare fără suspendare. Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar şi cetăţenilor care nu mă cunosc, câteva gânduri", a afirmat senatorul, marţi, într-un comunicat remis Antena 3.

În document, senatorul şi-a susţinut în continuare nevinovăţia faţă de implicarea sa în dosar Rompetrol. "În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt", a mai susţinut Roşca Stănescu.

Vezi comunicatul integral în materialul video de mai sus.

Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute".

×
Subiecte în articol: penitenciar inchisoare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close