Antena 3 Actualitate Rovinieta nu va mai fi plătită de toți românii!

Rovinieta nu va mai fi plătită de toți românii!

28 Aug 2018   •   17:57
Rovinieta nu va mai fi plătită de toți românii!

Mai multe persoane sunt scutite de plata unei importante taxe.

Este vorba despre o taxă auto obligatorie pe care toți conducătorii auto o plătesc. Toți șoferii care folosesc rețeaua de drumuri naționale din România sunt obligați să o achite, mai puțin aceste categorii de persoane, potrivit bugetul.ro.

Este vorba despre plata rovinietei. Potrivit legislației actuale, persoanele cu handicap și îngrijitorii lor beneficiază de mai multe avantaje. Aceștia sunt scutiți de plata rovinietei.

Totuși, această măsură se aplică doar pentru un autoturism, în cazul acesta, cel al persoanei cu dizabilități sau cel al îngrijitorului sau al însoțitorului.

„Persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale”, se precizează în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În vechea lege, persoanele cu dizabilități beneficiau de scutirea plății rovinietei doar dacă mașinile lor erau adaptate handicapului pe care îl aveau, iar însoțitorii nu beneficiau de această posibilitate, scrie avocatnet.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close