Antena 3 CNN Actualitate Rudele victimelor de la Constanța își strigă durerea: ”Cu zile a murit mama! A fost deconectată! De ce să moară arsă?”

Rudele victimelor de la Constanța își strigă durerea: ”Cu zile a murit mama! A fost deconectată! De ce să moară arsă?”

Zi neagră pentru România. Zi în care pierdem, din nou, 9 oameni care au mers la spital pentru a se vindeca de o boală cruntă, COVID-19 și care, din păcate, au ars din cauza incendiului care a izbucnit în această dimineață.

Rudele victimelor de la Constanța își strigă durerea: ”Cu zile a murit mama! A fost deconectată! De ce să moară arsă?”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    01 Oct 2021   •   13:21

La porțile spitalului au venit, încă de la ora 10:00, de când a fost dat apelul la 112, nenumărate rude. Sunt copii, sunt părinți, sunt nepoți, care au venit pentru a se asigura că cei dragi ai lor vor veni pe picioarele lor acasă. 

”O rușine! Nimeni nu a făcut nimic aici! Am venit de la 6.000 de kilometri să facem ce? Să o țină pe mama 3 luni de zile în spital? Nu le e rușine puțin?”, țipă revoltat un bărbat.

”Cu zile a murit mama! A fost deconectată! Dimineață, mama era la Terapie Intensivă, e adevărat că era în stare gravă, dar nu trebuia să moară arsă! De ce să moară arsă, într-o moarte așa de urâtă și cruntă? De ce e atâta incompetență? Nepăsare?”, povestește și o tânără aflată la poarta spitalului. 

”Și sora mea la fel”, strigă o altă femeie. ”Era internată de o săptămână la Terapie Intensivă. Am văzut-o alaltăieri. Mi-au zis că e în stare gravă, dar este stabilă. Eu am venit din București să văd ce se întâmplă. Că ea locuiește în Năvodari. Și, ce s-a întâmplat? Să moară asfixiata că nu putea să respire fără oxigen? Ce s-a întâmplat? Nu ne dă nimeni nicio informație? M-a sunat cineva și mi-a zis că a murit”, spune ea. 

Primele imagini filmate la Constanța, la doar câteva momente după izbucnirea incendiului la ATI

Antena 3 a prezentat primele imagini surprinse la doar câteva momente după izbucnirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa.

Pe imagini se poate vedea cum salvatorii sparg geamurile saloanelor pentru a-i putea evacua pe pacienții rămași captivi în interior. 

Totodată, sunt pregătite paturile pentru cei care urmează a fi scoși, ținând cont de faptul că foarte mulți dintre ei erau conectați la sursele de oxigen.

Nouă pacienți din cei 10 internați pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă și-au pierdut viața în timpul incendiului. 

”Au fost alertate toate forțele de ordine din municipiul Constanța, la ora 09:53 a fost activat planul roșu de intervenție, la 09:56 am avut primele date preliminare de la locul intervenției. 

Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind 10 persoane internate pe acea secție”, a declarat șeful operațiunii de salvare. 

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Nouă morţi, 113 de persoane evacuate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină vineri dimineaţă la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanţa. 

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, dar și Planul Alb de intervenţie specific unităţilor sanitare.

Incendiul s-a manifestat la secția de Terapie Intensivă, cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Se pare că incendiul a fost declanşat de o defecţiune pe secţia de Terapie intensivă.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.  În total, 113 de persoane au fost evacuate, din care 50 la alte spitale.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close