Antena 3 CNN Actualitate S-a deschis singura piaţă de miei vii din Capitală. Cât costă un kilogram de carne de miel, cu două săptămâni înainte de Paşte

S-a deschis singura piaţă de miei vii din Capitală. Cât costă un kilogram de carne de miel, cu două săptămâni înainte de Paşte

S-a deschis singura piaţă de miei vii din Capitală. Cât costă un kilogram de carne de miel, cu două săptămâni înainte de Paşte
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   06:40

Cu două săptămâni înainte de sărbătorile pascale, s-a deschis singura piaţă de miei vii din Capitală. La piaţa din sectorul 4, clienţii pot alege animalul la fel ca la stână, iar de sacrificat se ocupă angajaţii abatorului autorizat. Pentru cei mai mulţi, preţul este cel care dictează. În Bucureşti, există şi pieţe unde carnea este expusă fără nici un fel de protecţie.

Vânzătorii din hala veche a pieţei Obor sunt în stare de orice pentru a-şi vinde marfa. Carnea stă expusă fără vreo protecţie în faţa prafului, microbilor şi a zecilor de trecători care o pot atinge oricând.

Ceva mai scump e mielul cumpărat în viu şi sacrificat pe loc la singura piaţă de miei vii din Bucureşti. Până în sâmbăta Paştelui, zeci de ciobani îşi vor expune marfa.

Odată ales, animalul ajunge pe mânile măcelarilor, în singurul abator dintr-o piaţă bucureşteană autorizat de veterinari.
Teoretic, kilogramul de miel costă 25 de lei. Practic, totul se negociază.

În ţară, preţul variază în funcţie de zonă. Dacă la Satu Mare un kilogram costă 20 de lei, la Sibiu, mielul viu se vinde şi cu 10 lei pe kilogram. În judeţul Alba, kilogramul costă 23 de lei, iar în Constanţa, carnea de miel se vinde şi cu 27 de lei pe kilogram.

×
Subiecte în articol: Paste
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close