Antena 3 CNN Actualitate "S-a început o vânătoare împotriva taximetriştilor". Preşedintele COTAR dă vina pe securitatea aeroportului pentru incidentul de la Otopeni

"S-a început o vânătoare împotriva taximetriştilor". Preşedintele COTAR dă vina pe securitatea aeroportului pentru incidentul de la Otopeni

"S-a început o vânătoare împotriva taximetriştilor". Preşedintele COTAR dă vina pe securitatea aeroportului pentru incidentul de la Otopeni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Aug 2012   •   10:49

Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a declarat vineri, înainte de începerea şedinţei Comitetului de Securitate Aeroportuară, că taximetriştii nu au nicio vină în ceea ce priveşte incidentul legat de uciderea tinerei japoneze, informează Mediafax.

Potrivit lui Ştefănescu, "s-a pornit o vânătoare împotriva taximetriştilor", dar că cei care ar trebui să ia măsuri pentru a asigura siguranţa cetăţenilor sunt poliţiştii şi angajaţii care asigură securitatea internă a aeroportului.

"Securitatea internă a aeroportului să îşi facă datoria", a subliniat el.
   
"Toţi regretăm incidentul care s-a petrecut la prima intrare în România, respectiv Aeroportul Otopeni. Dar asta nu înseamnă că taximetriştii sunt vinovaţi. S-a pornit o vânătoare împotriva taximetriştilor. Nu cred că avem nicio vină în toată treaba asta. Conlucrăm foarte bine cu autorităţile, le aducem la cunoştinţă când vedem nereguli în trafic, chiar şi când vedem persoane dubioase, dar aceste persoane care sunt zi de zi la aeroport sunt înregistrate pe camerele video şi sunt zi de zi aceleaşi persoane. (...) Am făcut tot timpul reclamaţii asupra acelor persoane care stau la agăţat clienţi din Aeroportul Otopeni. Dacă securitatea internă nu va mai permite acest lucru, s-a terminat cu bâlciul", a afirmat preşedintele COTAR.
   
În ceea ce priveşte taximetria ilegală, el a susţinut că "nu există pădure fără uscături", iar "taximetriştii nu sunt cei mai corecţi de pe lumea asta".
   
La şedinţa Comitetului de Securitate Aeroportuară, care se desfăşoară la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a fost anunţată participarea lui Valentin Preda, secretar de stat în MTI, Doru Dumitrescu, subsecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Serviciului Român de Informaţii, SC Romprest Security SRL, dar şi a reprezentanţilor asociaţiilor de taximetrie.

La finalul întrunirii, vor fi comunicate măsurile care se impun pentru a evita infracţionalitatea pe aeroport.
   

×
Subiecte în articol: aeroportul Otopeni
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close