Antena 3 CNN Actualitate S-a judecat cu Poliţia şi a câştigat. Un tânăr şi-a recuperat banii pentru maşina ridicată abuziv

S-a judecat cu Poliţia şi a câştigat. Un tânăr şi-a recuperat banii pentru maşina ridicată abuziv

S-a judecat cu Poliţia şi a câştigat. Un tânăr şi-a recuperat banii pentru maşina ridicată abuziv
Sursa foto: proces
08 Ian 2010   •   21:19

Un tânăr din Prahova a dat în judecată Poliţia Rutieră după ce i-a fost ridicată maşina. El a cerut în instanţă probele, însă fotografiile aduse de oamenii legii nu au fost concludente în faţa judecătorilor. Tânărul student a câştigat procesul, iar poliţia, şi firma de ridicări din sectorul şase trebuie să îi dea banii înapoi.

Totul s-a întâmplat în luna februarie 2009. Andrei Vlaicu, stundent în Bucureşti, şi-a lăsat maşina peste noapte pe Splaiul Independenţei, în apropierea căminelor din Regie. Dimineaţă, când trebuia să plece la un examen, n-a mai găsit-o.

Poliţia a hotărât ca maşina să fie ridicată pentru că ar fi fost parcată la mai puţin de 25 de metri de această trecere de pietoni. La prima vedere totul era legal. Tânărul prahovean susţine însă că, autoturismul era parcat la mai mult de 30 de metri de trecere şi, împreună cu părinţii săi a hotărât să-i cheme în instanţă pe poliţişti. Ştiau că nu va fi un proces uşor, dar aveau legea în mână şi erau decişi să meargă până la capăt.

Judecătoarea a mers la locul faptei, a făcut măsurători şi a constatat că familia Vlaicu avea dreptate. Maşina fusese ridicată abuziv. Tănărul nu cerut daune. A primit doar banii de amendă înapoi de la poliţie, dar şi taxa plătită pentru ridicarea autoturismului de la firma angajată de primărie.

Sute de maşini sunt ridicate în fiecare zi în Capitală. Dacă ar avea timp şi curaj să-i dea în judecată pe poliţişti, probabil că ar fi şi alti oameni care ar câştiga astfel de procese.

Antena 3

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close