Antena 3 CNN Actualitate Țara europeană în care un ospătar poate câștiga 17.000 de euro pe lună

Țara europeană în care un ospătar poate câștiga 17.000 de euro pe lună

Ospătarii pot câștiga până la 17.000 de euro pe lună, într-o țară din Europa. Unii patroni au decis să dea un procent din profitul afacerii, personalului.

Țara europeană în care un ospătar poate câștiga 17.000 de euro pe lună
Sursa foto: Gettyimages | Reza Estakhrian
de Ioana Mircea    |    07 Sep 2023   •   21:13

În Elveția un ospătar poate câștiga până la 17 mii de euro pe lună, dacă lucrează pentru un anumit lanț de restaurante, care a decis să dea un procent din profit personalului.

În general, în Elveția un ospătar câștigă în medie 4.000 de franci pe lună. Însă ospătarii care lucrează în restaurantele lui Michel Péclard și Florian Weber pot câștiga 17 mii de euro pe lună.

La baza deciziei lui Michel Péclard și Florian Weber, proprietarii lanțului de restaurante, se află dificultatea de a găsi personal. În Elveția ospătarii sunt la mare căutare, iar în plin sezon localurile se chinuie să servească numeroasele mese aflate și în spații exterioare.

Citește și: Categoria de români care poate pierde peste 700 de lei din salariu. Calculele prezentate de BNS

Așa că Michel Péclard și Florian Weber au decis să-și plătească angajații în funcție de cifra de afaceri a restaurantelor lor, oferindu-le un procent din profit. Ospătarii au primit intre 7% și 8% din totalul veniturilor lunare, fără TVA, ceea ce se traduce în cifre uluitoare, între 8.000 si 12.000 de franci pe lună.

Convertiți în euro, asta înseamnă de la 8.358 euro până la 12.538 euro pe lună. Aceste salarii nu includ și bacșișurile, iar proprietarii garantează un salariu minim de 3.750 de franci pe lună, conform contractului, a declarat Michel Péclard, potrivit nzz.ch.

×
Subiecte în articol: ospatar Elvetia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close