Antena 3 CNN Actualitate Salariul de 30.000 pe lună pe care nu-l vrea nimeni - un spital din România îl oferă. Ce presupune postul

Salariul de 30.000 pe lună pe care nu-l vrea nimeni - un spital din România îl oferă. Ce presupune postul

Spitalul din Mioveni, primul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani, are o mare problemă, regăsită în cazul multor spitale din România: lipsa medicilor. Și, în mod paradoxal, lipsă de specialişti la ATI este cea mai acută, în condițiile în care vorbim de un spital aflat într-un judeţ în topul îmbolnăvirilor COVID-19.

Salariul de 30.000 pe lună pe care nu-l vrea nimeni - un spital din România îl oferă. Ce presupune postul
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Aug 2020   •   19:30

Potrivit conducerii unității spitalicești, este nevoie de cel puţin 8 medici de ATI, dar şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali. Edilul din Mioveni afirmă că, în funcție de grad și vechime, cu tot cu gărzi şi sporuri, se poate ajunge şi la 30.000 de lei, în mână. Plus masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local. Pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs, potrivit Mediafax.

Medicii specialiști preferă centrle medicale mari sau străinătatea

O altă problemă este că specialiştii preferă centrele medicale mari, iar în ultimii ani sute de medici de ATI au ales să plece peste hotare.  Dr. Horia Trăila, managerul Spitalului Mioveni: ”Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă.

Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri În acest moment practic este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici.”

”Este undeva de la 120, 150 de milioane la 200 de milioane net (20.000 ron), dacă fac 7 gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane ( 30.000 ron) , salariu net pe lună. Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!”, a spus, la rândul său, Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

×
Subiecte în articol: spitalul mioveni posturi ATI
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close