Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Secretele care te mențin tânăr. Iată ce trebuie să faci

Secretele care te mențin tânăr. Iată ce trebuie să faci

Secretele care te mențin tânăr. Iată ce trebuie să faci
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Noi 2018   •   14:08

Oamenii de ştiinţă susţin că există o legătură între nivelul de inteligenţă al unei persoane şi modul în care acesta se raportează la procesul de îmbătrânire. Potrivit psihologului Angela Nuţu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care credem că suntem şi cu modul în care ne simţim.

 

Cum menţii tinereţea - ai grijă de sănătate


“Oamenii mai inteligenţi iau pur şi simplu decizii mai bune în legătură cu starea lor de sănătate. Informează-te, fă-ţi controale medicale regulate, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate, tine cont de vechiul dicton ”Mens sana in corpore sano!”, declară Angela Nuţu.

 

Cum menţii tinereţea - Fii o persoană cu o mai mare „deschidere spre experienţă

”Persoanele deschise către experienţe noi sunt asociate cu un IQ mai ridicat. Acest lucru se poate datora faptului că un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă uşurinţă informaţii complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi pofta de viaţă ne fac să ne simţim mai tineri. De altfel, deschiderea spre experienţe noi este una dintre trăsăturile de personalitate „Big Five”, fiind deci recunoscută ca o trăsătură importantă şi prezentă de-a lungul vieţii”, explică psihologul

 

Cum menţii tinereţea - încearcă mereu ceva nou

Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Fă tot timpul ceva nou! 

“Cei care practică exclusiv stabilitatea şi rutina nu vor putea deveni niciodată aventurieri dar nici nu vor putea trăi viaţa la adevarata ei intensitate. Putem încerca cât mai mai multe lucruri noi şi să ne păstrăm mintea deschisă ideilor noi pentru a ne păstra tinereţea cât mai mult timp. Deschiderea către nou este bine să înlocuiască stereotipurile legate de vârstă. Oricând poţi învăţa o limbă nouă sau poţi călători undeva unde nu ai mai fost. Totul depinde de cât de liber gândeşti şi de cât îţi dai voie să acţionezi”, este de părere psihologul Angela Nuţu.

Sursa: csid.ro.

×
Subiecte în articol: secrete tinerete oameni de stiinta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close